Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno a přidáme s vejcem a tukem k moučné směsi. Zpracujeme na tužší těsto, které plníme do vymaštěných a vysypaných formiček – uprostřed bábovičky vytvoříme důlek, do kterého dáme povidla (džem) a posypeme mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě do růžova.
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví