Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme. Těsto vytlačujeme přes masový strojek, nakrájíme na potřebnou délku (poslouží domino, nebo malé zápalky), dáme na pečicí papír a v předehřáté troubě pečeme zvolna do zrůžovění.
Poté mažeme marmeládou a stříkáme čokoládou (nebo namáčíme konce). Vyzkoušel jsem i s máslovým krémem – výborné!
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem