Linecke cukrovi Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom… více o Linecke cukrovi
„Paličkové" linecké cukroví Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu… více o „Paličkové" linecké cukroví
Linecké třené cukroví Máslo utřeme po pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem, nebo stříkáme na plech… více o Linecké třené cukroví
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl… Grilovaný sýr patří k letní klasice a vůbec nemusí být jen pro ty, kteří neholdují masu.… Celý článek
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové… Využijte voňavých bezových květů a vyrobte si z nich lahodný sirup. Je skvělý jako základ do… Celý článek
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé Máte stále v mrazáku zásobu pečiva? Je to skvělý způsob, jak předejít plýtvání a mít ho k… Celý článek
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a… Celulitida je kosmetický problém. Vyznačuje se nerovnoměrným vzhledem kůže, která připomíná… Celý článek
Řecká plněná rajčata Rajčata na vršku seřízneme, vydlabeme a vložíme do misky. Oloupanou okurku nastrouháme na hrubo. Sýr nakrájíme na… více o Řecká plněná rajčata
Bryndzová křidélka 1. Křídla očistíme, vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Osušíme a dáme je stranou. 2. Z mouky, vajec, mléka, brynzy,… více o Bryndzová křidélka
Domácí housky Z droždí, teplého mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Nalijeme ho do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek… více o Domácí housky
Tousty s červenou řepou Řepu uvaříme ve slupce, až vychladne, oloupeme ji. Poté ji nakrájíme na plátky. Na každý chléb položíme plátek nivy,… více o Tousty s červenou řepou
Šípková marmeláda Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným… více o Šípková marmeláda
Brusinková omáčka – Cumberland… Všechny ingredience dobře promícháme a necháme chvíli rozležet. Podáváme k Provensálské paštice z drůbežích jater … více o Brusinková omáčka – Cumberland sauce
Těstoviny s citronovou omáčkou a… Těstoviny uvaříme podle návodu. Na pánvi si rozehřejeme olej (ne moc!), osmažíme na něm dozlatova na kolečka… více o Těstoviny s citronovou omáčkou a kuřecím masem
Kynutý knedlík Do pekárny nalijeme mléko s rozšlehaným vejcem. Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím. Pekárnu… více o Kynutý knedlík
Bábovka z tvarohu Tvaroh, cukr, máslo a žloutky utřeme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, rozinky a nakonec vmícháme… více o Bábovka z tvarohu
Vepřové kotlety na smetaně Vepřové kotlety nakrájíme na plátky a naklepeme. Do pečící mísy, bravosky či remosky nalijeme olej a nasypeme na… více o Vepřové kotlety na smetaně
Roštěnky na kmínu Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2… více o Roštěnky na kmínu
Masová směs na pánvi Na velké pánvi s vysokým okrajem rozpálíme olej, do kterého vložíme na nudličky nakrájené, prosolené a ve škrobu… více o Masová směs na pánvi