lžíce
kakao
jako náplň 3, kakao místo kávy, rozpuštěné v troše horké vody
Postup přípravy receptu
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v mouce). Vytlačíme do krajů poměrně dotenka. Upečemě v mírné troubě do světle růžova. Uložíme do chladna a pár dní před Vánocemi plníme některou z náplní.
Náplň 1: Uvařené Salko necháme vychladit, pak načneme a vymícháme s ořechy nebo rozdrcenými piškoty a máslem.
Na dno košíčku dáme půl lžičky pikantní zavařeniny (dávám višňovou nebo rybízovou) a na to navršíme větší kopec náplně. Upravíme do oblého tvaru a mašlovačkou potřeme polevou rozpuštěnou ve vodní lázni. Nakonec přilepíme kousek želé.
Z tohoto množství vznikne přibližně 40–50 košíčků. Náplň dělám prakticky od oka, vždy piškoty rozdrtím na hrubší drobky, smíchám se změklým máslem, žloutkem, cukrem a rumem, případně s některou z příchutí.
Košíčky plním vždy nakonec po upečení všech druhů cukroví a zužitkuju do náplně zbytky krémů a cukru od obalování.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny