lžíce
kakao
jako náplň 3, kakao místo kávy, rozpuštěné v troše horké vody
Postup přípravy receptu
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v mouce). Vytlačíme do krajů poměrně dotenka. Upečemě v mírné troubě do světle růžova. Uložíme do chladna a pár dní před Vánocemi plníme některou z náplní.
Náplň 1: Uvařené Salko necháme vychladit, pak načneme a vymícháme s ořechy nebo rozdrcenými piškoty a máslem.
Na dno košíčku dáme půl lžičky pikantní zavařeniny (dávám višňovou nebo rybízovou) a na to navršíme větší kopec náplně. Upravíme do oblého tvaru a mašlovačkou potřeme polevou rozpuštěnou ve vodní lázni. Nakonec přilepíme kousek želé.
Z tohoto množství vznikne přibližně 40–50 košíčků. Náplň dělám prakticky od oka, vždy piškoty rozdrtím na hrubší drobky, smíchám se změklým máslem, žloutkem, cukrem a rumem, případně s některou z příchutí.
Košíčky plním vždy nakonec po upečení všech druhů cukroví a zužitkuju do náplně zbytky krémů a cukru od obalování.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina