lžíce
kakao
jako náplň 3, kakao místo kávy, rozpuštěné v troše horké vody
Postup přípravy receptu
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v mouce). Vytlačíme do krajů poměrně dotenka. Upečemě v mírné troubě do světle růžova. Uložíme do chladna a pár dní před Vánocemi plníme některou z náplní.
Náplň 1: Uvařené Salko necháme vychladit, pak načneme a vymícháme s ořechy nebo rozdrcenými piškoty a máslem.
Na dno košíčku dáme půl lžičky pikantní zavařeniny (dávám višňovou nebo rybízovou) a na to navršíme větší kopec náplně. Upravíme do oblého tvaru a mašlovačkou potřeme polevou rozpuštěnou ve vodní lázni. Nakonec přilepíme kousek želé.
Z tohoto množství vznikne přibližně 40–50 košíčků. Náplň dělám prakticky od oka, vždy piškoty rozdrtím na hrubší drobky, smíchám se změklým máslem, žloutkem, cukrem a rumem, případně s některou z příchutí.
Košíčky plním vždy nakonec po upečení všech druhů cukroví a zužitkuju do náplně zbytky krémů a cukru od obalování.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka