Na vál vysypeme hladkou mouku, přidáme cukr a rychle vmícháme vejce, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracujeme těsto, až se nelepí na vál. Zabalíme do folie a necháme třeba půl dne v lednici odpočinout.
Před přípravou vyndáme z lednice a na pomoučeném vále rozválíme. Vykrajujeme různé tvary a v předehřáté troubě pečeme do malinko zrůžovění – rádo se pak připálí. Studené pak promazáváme rybízovou marmeládou. Někdo může i krémem.
Je to letitý a osvědčený recept už od prababičky. Ať i vám chutná!
Vše smícháme, propracujeme a dáme do lednice přes noc odpočinout.
Těsto rozválíme a vykrajujeme formičkami.
Po upečení …
více o Linecké těsto (Petra Neumi)
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami