Na vál vysypeme hladkou mouku, přidáme cukr a rychle vmícháme vejce, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracujeme těsto, až se nelepí na vál. Zabalíme do folie a necháme třeba půl dne v lednici odpočinout.
Před přípravou vyndáme z lednice a na pomoučeném vále rozválíme. Vykrajujeme různé tvary a v předehřáté troubě pečeme do malinko zrůžovění – rádo se pak připálí. Studené pak promazáváme rybízovou marmeládou. Někdo může i krémem.
Je to letitý a osvědčený recept už od prababičky. Ať i vám chutná!
Vše smícháme, propracujeme a dáme do lednice přes noc odpočinout.
Těsto rozválíme a vykrajujeme formičkami.
Po upečení …
více o Linecké těsto (Petra Neumi)
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem