Na vál vysypeme hladkou mouku, přidáme cukr a rychle vmícháme vejce, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracujeme těsto, až se nelepí na vál. Zabalíme do folie a necháme třeba půl dne v lednici odpočinout.
Před přípravou vyndáme z lednice a na pomoučeném vále rozválíme. Vykrajujeme různé tvary a v předehřáté troubě pečeme do malinko zrůžovění – rádo se pak připálí. Studené pak promazáváme rybízovou marmeládou. Někdo může i krémem.
Je to letitý a osvědčený recept už od prababičky. Ať i vám chutná!
Vše smícháme, propracujeme a dáme do lednice přes noc odpočinout.
Těsto rozválíme a vykrajujeme formičkami.
Po upečení …
více o Linecké těsto (Petra Neumi)
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)