Na vál vysypeme hladkou mouku, přidáme cukr a rychle vmícháme vejce, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracujeme těsto, až se nelepí na vál. Zabalíme do folie a necháme třeba půl dne v lednici odpočinout.
Před přípravou vyndáme z lednice a na pomoučeném vále rozválíme. Vykrajujeme různé tvary a v předehřáté troubě pečeme do malinko zrůžovění – rádo se pak připálí. Studené pak promazáváme rybízovou marmeládou. Někdo může i krémem.
Je to letitý a osvědčený recept už od prababičky. Ať i vám chutná!
Vše smícháme, propracujeme a dáme do lednice přes noc odpočinout.
Těsto rozválíme a vykrajujeme formičkami.
Po upečení …
více o Linecké těsto (Petra Neumi)
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami