Linecké těsto Na vál vysypeme hladkou mouku, přidáme cukr a rychle vmícháme vejce, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracujeme… více o Linecké těsto
Linecké těsto Prosátou mouku, cukr, žloutky a změklé máslo (60 min venku z lednice) rukou vypracujeme do těsta. více o Linecké těsto
Linecké těsto Všechny ingredience smícháme, vyválíme 3 mm plát a vykrájíme do požadovaných tvarů. Pečeme při 160 stupních 10–15 minut. více o Linecké těsto
Sváteční velikonoční menu: Recepty, které ctí tradice a budou… Vyslyšet tradice a přitom připravit hostinu, která nebude ani za mák nudná, zato vyladěná, aby… Celý článek
Velikonoční nádivky 3x jinak: S medvědím česnekem, špenátem i… Nádivka patří mezi poklady české kuchyně a skutečný poklad připomíná i svým zlatavým vzhledem.… Celý článek
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí… Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční dorty: Inspirujte se tipy, jak je upéct… Velikonoční dort je krásný způsob, jak oslavit příchod jara a zpříjemnit si sváteční chvíle s… Celý článek
Vlašská pomazánka Zeleninu necháme okapat a společně se salámem a sýrem umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu. Vzniklou… více o Vlašská pomazánka
Kuřecí nákyp se sýrem Upečené kuřecí maso umeleme, k tomu umeleme houskou předem zvlhčenou mlékem, přidáme žloutek, lehce osolíme, vmícháme… více o Kuřecí nákyp se sýrem
Vaječná omeleta à la Brillat… Na rozpáleném oleji opečeme malé kousky krůtího masa, okořeníme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky… více o Vaječná omeleta à la Brillat-Savarin
Maso v jogurtu Rozmícháme všechny ingredience a naklepané maso do něj na 24 hodin ponoříme. Potom jen obalíme ve strouhance a na… více o Maso v jogurtu
Krůtí rolka se žampiony Krůtí rolku necháme rozmrazit a opláchneme. Vložíme do remosky nebo pekáčku. Žampiony pokrájíme na půlky, mrkve na… více o Krůtí rolka se žampiony
Brusinková omáčka Brusinky, suché červené víno, sojovou omáčku, pomerančovou kůru i šťávu, špetku soli a pepře rozmixujeme v hladkou… více o Brusinková omáčka
Štrúdl z listového těsta Jablka je lepší nastrouhat na hrubo, nebo na plátky. Ořechy spíše nasekáme, místo umletí. Těsto rozválíme a posypeme… více o Štrúdl z listového těsta
Kuře ein zwei Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře (!)… více o Kuře ein zwei
Lehoučký gyros Nakrájíme maso na nudličky. Maso dáme do mísy a přidáme koření a olej. Necháme chvíli odležet. Poté dáme na pánev a… více o Lehoučký gyros
Řízek z bůčku pro správné chlapy Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek… více o Řízek z bůčku pro správné chlapy
Těstovinový salát s krabími… Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje, aby se neslepily. Mraženou zeleninu osolíme a necháme povařit doměkka.… více o Těstovinový salát s krabími tyčinkami
Mamčina pomazánka Salám, okurky a vejce nastrouháme na větší slzičky (jako na okurkový salát), smícháme s pomazánkovým máslem, hořčicí,… více o Mamčina pomazánka