Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na válu v těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 30 minut do chladu odpočinout. Potom vyválíme asi na 2 mm (je-li těsto dobře zpracované, vůbec se nelepí). Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a pečeme při 180 °C asi 5 minut.
Z těsta můžeme vykrajovat:
A) zvířátka pro děti a po upečení zdobit různými barevnými polevami a barevným sypáním
B) kolečka a slepovat po 2 nebo po 3 libovolným krémem, polévat a zdobit podle fantazie
C) kytičky a hvězdičky s dírkou i bez dírky a slepovat je k sobě pikantní zavařeninou
D) různé tvary, které před pečením potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sekanými ořechy nebo mandlemi a krystalovým cukrem.
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)