lžíce
ricotta
lze nahradit tvarohem nebo pomazánkovým máslem
Postup přípravy receptu
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice.
Poté těsto vyválíme a kousek si dáme stranou. Většinu těsta přeneseme do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Dno propícháme vidličkou. V misce smícháme nutellu, marmeládu, ricottu a rum. Dobře promícháme a směs rovnoměrně naneseme na těsto. Kousek těsta, který jsme si dali stranou, vyválíme a vykrájíme z něj srdíčka (nebo jiný tvar). Naklademe srdíčka na koláč. Upečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 30 minut.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou