lžíce
ricotta
lze nahradit tvarohem nebo pomazánkovým máslem
Postup přípravy receptu
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice.
Poté těsto vyválíme a kousek si dáme stranou. Většinu těsta přeneseme do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Dno propícháme vidličkou. V misce smícháme nutellu, marmeládu, ricottu a rum. Dobře promícháme a směs rovnoměrně naneseme na těsto. Kousek těsta, který jsme si dali stranou, vyválíme a vykrájíme z něj srdíčka (nebo jiný tvar). Naklademe srdíčka na koláč. Upečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 30 minut.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou