lžíce
ricotta
lze nahradit tvarohem nebo pomazánkovým máslem
Postup přípravy receptu
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice.
Poté těsto vyválíme a kousek si dáme stranou. Většinu těsta přeneseme do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Dno propícháme vidličkou. V misce smícháme nutellu, marmeládu, ricottu a rum. Dobře promícháme a směs rovnoměrně naneseme na těsto. Kousek těsta, který jsme si dali stranou, vyválíme a vykrájíme z něj srdíčka (nebo jiný tvar). Naklademe srdíčka na koláč. Upečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 30 minut.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu