lžíce
ricotta
lze nahradit tvarohem nebo pomazánkovým máslem
Postup přípravy receptu
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice.
Poté těsto vyválíme a kousek si dáme stranou. Většinu těsta přeneseme do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Dno propícháme vidličkou. V misce smícháme nutellu, marmeládu, ricottu a rum. Dobře promícháme a směs rovnoměrně naneseme na těsto. Kousek těsta, který jsme si dali stranou, vyválíme a vykrájíme z něj srdíčka (nebo jiný tvar). Naklademe srdíčka na koláč. Upečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 30 minut.
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka