Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a zabalené ve fólii dáme odpočinout na 30 minut do lednice.
Spařené a oloupané mandle (dáme si bokem 5–6 kousků na ozdobení) umeleme, taktéž umeleme sušenky. V míse smícháme mandle a sušenky, přilijeme likér, přidáme vejce, trošku citronové šťávy, kypřicí prašek a umícháme. Směs musí být dostatečně hustá (budeme ji potírat), pokud je hustá příliš, můžeme opatrně po troškách přilít mléko.
Odpočaté těsto vyválíme (kousek těsta si dáme bokem) a přeneseme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Těsto propícháme vidličkou, namažeme marmeládou a na marmeládu naneseme mandlovou směs. Směs po marmeládě trouchu klouže, tudíž je dobré nanášet lžičkou malé kopečky těsně vedle sebe a pak je rozmačkat, tim nám vznikne souvislá vrstva.
Na mandlovou vrstvu naneseme vrstvu nutely. Ozdobíme mandlemi a zbylým těstem (těsto vyválíme a formičkou vykrájíme srdíčka, hvězdičky, květinky). Upečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut.
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice.
Poté těsto vyválíme a kousek…
více o Linecký koláč – co dům dal
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole