Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a zabalené ve fólii dáme odpočinout na 30 minut do lednice.
Spařené a oloupané mandle (dáme si bokem 5–6 kousků na ozdobení) umeleme, taktéž umeleme sušenky. V míse smícháme mandle a sušenky, přilijeme likér, přidáme vejce, trošku citronové šťávy, kypřicí prašek a umícháme. Směs musí být dostatečně hustá (budeme ji potírat), pokud je hustá příliš, můžeme opatrně po troškách přilít mléko.
Odpočaté těsto vyválíme (kousek těsta si dáme bokem) a přeneseme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Těsto propícháme vidličkou, namažeme marmeládou a na marmeládu naneseme mandlovou směs. Směs po marmeládě trouchu klouže, tudíž je dobré nanášet lžičkou malé kopečky těsně vedle sebe a pak je rozmačkat, tim nám vznikne souvislá vrstva.
Na mandlovou vrstvu naneseme vrstvu nutely. Ozdobíme mandlemi a zbylým těstem (těsto vyválíme a formičkou vykrájíme srdíčka, hvězdičky, květinky). Upečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut.
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice.
Poté těsto vyválíme a kousek…
více o Linecký koláč – co dům dal
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka