Mezitím si na pánvi orestujeme na olivovém oleji cibulku dosklovata. Přidáme krájená sterilovaná rajčata a trochu vody z těstovin, aby nám rajčata příliš „nezesládla“ varem.
Přidáme bazalku pokrájenou na větší kousky, osolíme, opepříme.
Uvařené těstoviny vložíme do již připravené omáčky z rajčat a těstoviny v ní obalíme. Vypneme vařič.
Nakonec vložíme mozzarellu nakrájenou na kostičky, promícháme a rovnou servírujeme.
Pro ozvláštnění lze přidat ještě olivy. Nakonec můžeme vše posypat nastrouhaným parmazánem.
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem