Listové šátečky (nejen) s tuňákem Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a… více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Šátečky Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce, do kterých dáme náplň. Vytvoříme šátečky, které potřeme žloutkem. Pečeme… více o Šátečky
Listové těsto Přesijeme mouku. Nastrouhané máslo umístíme do důlku v mouce. Přidáme 4 lžíce vody. Nejdříve zaděláváme nožem, poté… více o Listové těsto
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji… Někdy to nejlepší prostě potřebuje svůj čas. A u karamelizované cibule to platí dvojnásob. Je… Celý článek
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám… Každé znamení zvěrokruhu je něčím specifické, a to i pokud jde o chuťové preference. Dokonce i… Celý článek
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a… Nudle jsou oblíbeným pokrmem po celém světě, ale tolik druhů, kolik mají v Asii, nikde jinde… Celý článek
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je… Jedno italské přísloví říká, že do ženy a do melounu nevidíš. Jenže kdo by se chtěl z obchodu… Celý článek
Jablečné rohlíčky Rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a zalijeme mlékem, necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s… více o Jablečné rohlíčky
Vločková kaše Vločky večer namočíme do studeného mléka. Ráno je prohřejeme, ochutíme cukrem nebo medem a omastíme máslem. Kaši však… více o Vločková kaše
Štajerská bábovka – co dům dal Cukr vyšlehat s celými vejci, přidat rozehřátý prochladlý tuk a postupně přidat mouku s práškem do pečiva a ostatní… více o Štajerská bábovka – co dům dal
Jogurtový švestkový koláč Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilínovým… více o Jogurtový švestkový koláč
Skořicová srdíčka Na vál prosyjeme mouku, přidáme cukr, ořechy, příchutě a doprostřed rozdrobíme tuk, přidáme žloutky a vypracujeme… více o Skořicová srdíčka
Pangasius na zelenině (dietní) Asi 2 hodiny předtím, než má být jídlo hotové, vytáhneme pangásia z lednice, abychom si ho nakořenili. Připravíme… více o Pangasius na zelenině (dietní)
Citronovo-jogurtové muffiny V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,… více o Citronovo-jogurtové muffiny
Hovězí oháňka načerno Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citrónovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba… více o Hovězí oháňka načerno
Obrácené řízky 1. Plátky vepřové krkovice tence naklepeme ,osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. 2. Obalíme je ve směsi strouhanky… více o Obrácené řízky
Rumový nepečený dort Žloutky, máslo a cukr vymícháme do pěny. Přilijeme mléko s rumem, vsypeme oříšky, rozinky a promícháme. Přisypeme… více o Rumový nepečený dort
Alenčin rychlý skládaný salát Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (efektní je, máme-li zelený i červený, popř.… více o Alenčin rychlý skládaný salát
Marokánky od Evy V mléce rozkvedláme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a svaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne do bešamelu,… více o Marokánky od Evy