Listové šátečky (nejen) s tuňákem Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a… více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Šátečky Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce, do kterých dáme náplň. Vytvoříme šátečky, které potřeme žloutkem. Pečeme… více o Šátečky
Listové těsto Přesijeme mouku. Nastrouhané máslo umístíme do důlku v mouce. Přidáme 4 lžíce vody. Nejdříve zaděláváme nožem, poté… více o Listové těsto
Lze na otevřeném moři dosáhnout stabilního připojení pro… Plavba na moři pro mnohé znamená svobodu, přírodu a klid. A přesto, možná trochu paradoxně, i… Celý článek
Co jíst, když vám chybí vitamin D? Tyto potraviny vám pomohou! Vitamin D je pro naše tělo extrémně důležitý. Umí si ho sice samo vyrobit ze slunečního záření… Celý článek
Chilli: Pořádně ostrá ingredience, která umí rozpálit, ale i… Zdaleka už nejen v Mexiku, odkud chilli papričky pocházejí, ale po celém světě se připravují… Celý článek
Ceremoniální kakao: Proč je to takový hit a v čem je lepší než… Možná už jste o něm slyšeli, možná je to pro vás úplná novinka. Ceremoniální kakao, to není… Celý článek
Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapané necháme několik hodin odležet. Plátky… více o Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Indián Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vařící vodu, mouku a sníh z bílků. Rozetřeme do dortové formy, abychom měli… více o Indián
Kuřecí řízky na bylinkách Řízky podélně prokrojíme, aby byly tenčí a dobře se propekly. **Uděláme marinádu:** bylinky nasekáme na jemno (já… více o Kuřecí řízky na bylinkách
Rybízový koláč ze zakysané smetany Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vypracujeme těsto a vmícháme… více o Rybízový koláč ze zakysané smetany
Tvarohový makovec Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce… více o Tvarohový makovec
Jahodový piškot s pudinkem Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15… více o Jahodový piškot s pudinkem
Drůbeží játra na medu Nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme očištěná, na nudličky nakrájená játra, přidáme dle chuti tabasco nebo… více o Drůbeží játra na medu
Marlenka – medovník Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku a šleháme nad parou 10 minut až do zlaté… více o Marlenka – medovník
Jihočeské zelňáky Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky… více o Jihočeské zelňáky
Luxusni svickova Návod na karamel: Na kvalitní pánev dáme 2 lžičky cukru krystal a udržujeme teplotu na 120°C. Za chvíli se začne… více o Luxusni svickova
Nafouklá jablíčková dobrota Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme… více o Nafouklá jablíčková dobrota
Oříškový pumprnikl Máslo utřeme s cukrem a skořicí, přidáme vejce a po chvíli zamícháme prášek do pečiva a mouku. Nakonec zpracujeme mleté… více o Oříškový pumprnikl