Listové šátečky (nejen) s tuňákem Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a… více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Šátečky Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce, do kterých dáme náplň. Vytvoříme šátečky, které potřeme žloutkem. Pečeme… více o Šátečky
Listové těsto Přesijeme mouku. Nastrouhané máslo umístíme do důlku v mouce. Přidáme 4 lžíce vody. Nejdříve zaděláváme nožem, poté… více o Listové těsto
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a… Cestování letadlem může být pro mnohé dost stresující. A co teprve s prázdným žaludkem! Pokud… Celý článek
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se Máte rádi pizzu, ale hledáte něco lehčího, křupavějšího a možná i trochu zdravějšího? Pak… Celý článek
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví Čerstvě natrhané, voňavé, sladké a šťavnaté. Českým jahodám se prostě nedá odolat. Ať už si je… Celý článek
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na… Léto tráví většina z nás na dovolené u moře nebo objevováním exotiky. Známý cukrář Pepa… Celý článek
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Olomoucká prsíčka Prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet.… více o Olomoucká prsíčka
Gulášová polévka s bílými fazolemi Fayole namočíme předem na 3-5 hodin do vody, aby nabobtnaly. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou,… více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
Labužníkova specialita Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky na proužky.… více o Labužníkova specialita
Andělská roláda Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do něj zlehka vmícháme mouku s kokosem. Hotové těsto rozetřeme na plech… více o Andělská roláda
Marokánky ze smetany Ze smetany, cukru a mouky uvaříte kaši a ještě za tepla do ní vmícháte sypké přísady, nakrájené na drobné kousky. na… více o Marokánky ze smetany
Domácí vaječný koňak Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme… více o Domácí vaječný koňak
Alfrédovy panenky Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do… více o Alfrédovy panenky
Játrové knedlíčky (do polévky) Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou.´Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody.… více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Irský gulášek Na chutný domácí guláš si nakrájíme maso na kostky, na rozehřátém oleji zpeníme cibulku přidáme maso okořeníme sladkou… více o Irský gulášek
Bombastický celozrnný makovec s… Vše kromě vejce a kvasnic zpracujeme se studenou vodou na husté těsto a necháme jej v chladu odležet nejlépe přes noc.… více o Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Máslové sušenky Shortbread Máslo rozetřeme s cukrem, přidáme mouku a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Z těsta tvarujeme malé kuličky,… více o Máslové sušenky Shortbread