Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného promíchání vydusíme přebytečnou tekutinu. Směs osolíme, opeříme a dochutíme bylinkami nebo kořením. Odstavíme, přidáme mozzarellu a necháme jí volně rozpustit. Směs pak necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který rádýlkem nařežeme na čtverečky, které naplníme směsí, protilehlé rohy spojíme, šátečky potřeme vejcem, posypeme semínky, solí nebo kořením a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
Podáváme jak teplé, tak i vlažné nebo vychladlé, se zeleninovým salátem k vínu nebo pivu...
Párátka zapíchnutá do středu šátečků nám udrží při pečení tvar. Nejsou ale bezpodmínečně nutná.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a…
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka