Listové šátečky (nejen) s tuňákem

3

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Tuňáková směs
    • 1
      ks cibule
    • olej nejlépe olivový
    • 100
      g čerstvé žampiony
    • 160
      g tuňák - ve vlastní šťávě - okapaný
    • 250
      g rajčata oloupaná
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, 1 -
    • posekané bylinky nebo italská směs - dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 120
      g mozzarella pokrájená nebo nastrouhaná
    • 500
      g listové těsto
    • rozšlehané vejce na potření
    • semínka na posypání, dle chuti
    • sůl nebo italské koření na posypání
    • párátka - nejsou nutná
    • pečící papír na plech

Postup přípravy receptu

  • Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného promíchání vydusíme přebytečnou tekutinu. Směs osolíme, opeříme a dochutíme bylinkami nebo kořením. Odstavíme, přidáme mozzarellu a necháme jí volně rozpustit. Směs pak necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
  • Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který rádýlkem nařežeme na čtverečky, které naplníme směsí, protilehlé rohy spojíme, šátečky potřeme vejcem, posypeme semínky, solí nebo kořením a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
  • Podáváme jak teplé, tak i vlažné nebo vychladlé, se zeleninovým salátem k vínu nebo pivu...
  • Párátka zapíchnutá do středu šátečků nám udrží při pečení tvar. Nejsou ale bezpodmínečně nutná.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: