Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného promíchání vydusíme přebytečnou tekutinu. Směs osolíme, opeříme a dochutíme bylinkami nebo kořením. Odstavíme, přidáme mozzarellu a necháme jí volně rozpustit. Směs pak necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který rádýlkem nařežeme na čtverečky, které naplníme směsí, protilehlé rohy spojíme, šátečky potřeme vejcem, posypeme semínky, solí nebo kořením a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
Podáváme jak teplé, tak i vlažné nebo vychladlé, se zeleninovým salátem k vínu nebo pivu...
Párátka zapíchnutá do středu šátečků nám udrží při pečení tvar. Nejsou ale bezpodmínečně nutná.
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed…
více o Volarské tvarohové koláčky