Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného promíchání vydusíme přebytečnou tekutinu. Směs osolíme, opeříme a dochutíme bylinkami nebo kořením. Odstavíme, přidáme mozzarellu a necháme jí volně rozpustit. Směs pak necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který rádýlkem nařežeme na čtverečky, které naplníme směsí, protilehlé rohy spojíme, šátečky potřeme vejcem, posypeme semínky, solí nebo kořením a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
Podáváme jak teplé, tak i vlažné nebo vychladlé, se zeleninovým salátem k vínu nebo pivu...
Párátka zapíchnutá do středu šátečků nám udrží při pečení tvar. Nejsou ale bezpodmínečně nutná.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto…
více o Zapečené flíčky se šunkou