Důležité je mouku na vál prosít, aby byla provzdušněná. Pak skoro zmrzlé máslo nastrouháme do důlku v mouce, lehce osolíme, přidáme 3 PL vody a začneme zadělávat – zprvu nožem, pak pracujeme rychle rukama (nejlépe namočenýma ve studené vodě). Poslední lžíci vody přidáme dle tuhosti těsta, většinou však ale stačí voda, kterou zapracujeme do těsta z opakovaně namočených rukou.
Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a v lednici necháme cca 1/2 hodiny odpočinout.
Dále se používá běžným způsobem na přípravu slaných i sladkých dobrot.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory