Důležité je mouku na vál prosít, aby byla provzdušněná. Pak skoro zmrzlé máslo nastrouháme do důlku v mouce, lehce osolíme, přidáme 3 PL vody a začneme zadělávat – zprvu nožem, pak pracujeme rychle rukama (nejlépe namočenýma ve studené vodě). Poslední lžíci vody přidáme dle tuhosti těsta, většinou však ale stačí voda, kterou zapracujeme do těsta z opakovaně namočených rukou.
Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a v lednici necháme cca 1/2 hodiny odpočinout.
Dále se používá běžným způsobem na přípravu slaných i sladkých dobrot.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami