V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse vymícháme v hladké těsto, až se nechytá okrajů. Dáme asi na hodinu do chladu, delší doba nevadí.
Pak rozválíme, plníme jablky promíchanými se skořicovým cukrem a v zimě i pokapané citronovou šťávou pro zlepšení chuti. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut při 180 °C. Troubu zpočátku neotevíráme a asi po 15 mintách zmírníme na 150 °C (horkovzduch).
Těsto je bez cukru, proto můžeme péct i s jinými, případně i slanými náplněmi.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika