V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse vymícháme v hladké těsto, až se nechytá okrajů. Dáme asi na hodinu do chladu, delší doba nevadí.
Pak rozválíme, plníme jablky promíchanými se skořicovým cukrem a v zimě i pokapané citronovou šťávou pro zlepšení chuti. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut při 180 °C. Troubu zpočátku neotevíráme a asi po 15 mintách zmírníme na 150 °C (horkovzduch).
Těsto je bez cukru, proto můžeme péct i s jinými, případně i slanými náplněmi.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly