Použijeme balíček listového těsta, ve kterém jsou 3 plátky. Salám a sýr nastrouháme na hrubé nudličky – salám Gothaj, protože je pikantní a chuťově v tomto závinu nejlepší.
Nastrouhaný salám a sýr smícháme se syrovým vejcem, to slouží pouze pro spojení, aby se směs dobře mazala na plát. Směs si rozdělíme na 3 části.
Rozválíme plát listového těsta, rozetřeme první část připravené nádivky, zatočíme na závin. Vše opakujeme s dalšími 2 pláty listového těsta.
Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 30 minut na 190 °C, nebo podle toho, jak nám peče trouba.
Já osobně nekořením, vynikne tak chuť sýra a salámu, je to moc dobré k vínu. Zkoušela jsem i šunku, ale není to ono, je nevýrazná. Dobrou chuť!
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák