Použijeme balíček listového těsta, ve kterém jsou 3 plátky. Salám a sýr nastrouháme na hrubé nudličky – salám Gothaj, protože je pikantní a chuťově v tomto závinu nejlepší.
Nastrouhaný salám a sýr smícháme se syrovým vejcem, to slouží pouze pro spojení, aby se směs dobře mazala na plát. Směs si rozdělíme na 3 části.
Rozválíme plát listového těsta, rozetřeme první část připravené nádivky, zatočíme na závin. Vše opakujeme s dalšími 2 pláty listového těsta.
Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 30 minut na 190 °C, nebo podle toho, jak nám peče trouba.
Já osobně nekořením, vynikne tak chuť sýra a salámu, je to moc dobré k vínu. Zkoušela jsem i šunku, ale není to ono, je nevýrazná. Dobrou chuť!
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou