Použijeme balíček listového těsta, ve kterém jsou 3 plátky. Salám a sýr nastrouháme na hrubé nudličky – salám Gothaj, protože je pikantní a chuťově v tomto závinu nejlepší.
Nastrouhaný salám a sýr smícháme se syrovým vejcem, to slouží pouze pro spojení, aby se směs dobře mazala na plát. Směs si rozdělíme na 3 části.
Rozválíme plát listového těsta, rozetřeme první část připravené nádivky, zatočíme na závin. Vše opakujeme s dalšími 2 pláty listového těsta.
Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 30 minut na 190 °C, nebo podle toho, jak nám peče trouba.
Já osobně nekořením, vynikne tak chuť sýra a salámu, je to moc dobré k vínu. Zkoušela jsem i šunku, ale není to ono, je nevýrazná. Dobrou chuť!
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena