Utřeme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, kakao, vodu a mouku s práškem do pečiva. Vše promícháme a lijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme asi 30 minut.
Na vychladnutou buchtu rozetřeme krém z vyšlehané šlehačky, zakysané smetany a cukru. Posypeme strouhanou čokoládou a dáme ztuhnout do lednice.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu