ks
vanilkový pudink
muže být klidně koupený množství podle konzistence pomazánky
1000
kg
marmeláda
nejlepší je ta co je zrovna v ledničce
100
g
cukr
do pomazánky a lžici dvě do kvasnic
Postup přípravy receptu
Smícháme mléko (vlažné 30 celsiusů ledové z lednice nebrat) mouku vejce špetku soli rošleháme hračičkové mužou oddělit bílek udělat sníh a pomalu vmíchat ..přidáme kvasnice a trochu cukru mužete udělat i zvlᚍ kvásek celý proces to urychlí.
Dáme do dost velkého hrnce aby to neuteklo schováme pod peřinu nebo zabalíme do deky to je duležité protože v chladu to nevykyne a kvasnice si trochu tepla vyrobí sami takže pokud bude hrnec zaizolovaný tak už nemusíte řešit nějaké zahřívání za hodinku by to mělo být už dost nakynuté.
Mužete počkat i déle ale zase ne 24h apodobně to už pak kvasnice pomřou musí to být živé.
Těsně před smažením vmícháte jedlou sodu. Skuste jeden dva lívance bez ní a pokud je chcete ještě více nadýchané přidejte sodu pokud to stačí dávat jí nemusíte..ta jedlá soda je taková pomůcka když se nepovedou kvasnice (babiččin trik :D)
A teď pomazánku:
No smícháte Tvaroh cukr a puding tak aby to mělo netekutou konzisteci když je to moc tekuté mužete to zachránit pudinkem v prášku nebo hladkou moukou ale to snad nebude potřeba když budete přidávat puding pomalu postupně.
Usmažíte lívancena oleji nebo lépe na sádle v lívanečníku nebo děláme obrovské přes celou pánvičku napatláte tvarohem a marmeládou a mužete se začít nacpávat..
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou