Vejce rozdělte – bílky do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypejte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko a rozmíchejte na hladké, husté těsto.
Z lehce osolených bílků vyšlehejte tuhý sníh. Opatrně vpravte do těsta. Příprava je hotová.
Rozehřejte si pánev a usmažte lívance. Stačí je přelít smetanou a můžeme podávat.
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu