Lívance: Necháme vzejít kvásek (hrnek vlažného mléka, droždí, trochu cukru, trochu hladké mouky). Kvásek nalijeme do mísy s ostatními ingrediencemi, vymícháme v hladké těsto a necháme v teple kynout minimálně 30 minut až 1 hodinu.
Rozpálenou pánev vymazáváme před každým lívancem špekem! Lívance tak nejsou mastné, ale nepřipečou se.
Hotové lívance je možné obalit ve skořicovém cukru.
Merenda: Rozmačkáme jahody nebo borůvky, smícháme se smetanou a zakysanou smetanou, dle chuti dosladíme. Podáváme za studena k lívancům.
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky