Lívance: Necháme vzejít kvásek (hrnek vlažného mléka, droždí, trochu cukru, trochu hladké mouky). Kvásek nalijeme do mísy s ostatními ingrediencemi, vymícháme v hladké těsto a necháme v teple kynout minimálně 30 minut až 1 hodinu.
Rozpálenou pánev vymazáváme před každým lívancem špekem! Lívance tak nejsou mastné, ale nepřipečou se.
Hotové lívance je možné obalit ve skořicovém cukru.
Merenda: Rozmačkáme jahody nebo borůvky, smícháme se smetanou a zakysanou smetanou, dle chuti dosladíme. Podáváme za studena k lívancům.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka