Lívance: Necháme vzejít kvásek (hrnek vlažného mléka, droždí, trochu cukru, trochu hladké mouky). Kvásek nalijeme do mísy s ostatními ingrediencemi, vymícháme v hladké těsto a necháme v teple kynout minimálně 30 minut až 1 hodinu.
Rozpálenou pánev vymazáváme před každým lívancem špekem! Lívance tak nejsou mastné, ale nepřipečou se.
Hotové lívance je možné obalit ve skořicovém cukru.
Merenda: Rozmačkáme jahody nebo borůvky, smícháme se smetanou a zakysanou smetanou, dle chuti dosladíme. Podáváme za studena k lívancům.
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena