Lívance: Necháme vzejít kvásek (hrnek vlažného mléka, droždí, trochu cukru, trochu hladké mouky). Kvásek nalijeme do mísy s ostatními ingrediencemi, vymícháme v hladké těsto a necháme v teple kynout minimálně 30 minut až 1 hodinu.
Rozpálenou pánev vymazáváme před každým lívancem špekem! Lívance tak nejsou mastné, ale nepřipečou se.
Hotové lívance je možné obalit ve skořicovém cukru.
Merenda: Rozmačkáme jahody nebo borůvky, smícháme se smetanou a zakysanou smetanou, dle chuti dosladíme. Podáváme za studena k lívancům.
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort