Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut odstát. Potom přisypeme mouku s práškem, zamícháme vejce a přilijeme zbytek mléka. Pečeme na lívanečníku po obou stranách. Hotové lívance potřeme švestkovými povidly rozmíchanými s rumem a sypeme strouhaným tvarohem nebo dáme doprostřed kopeček zakysané smetany. Můžeme též potřít mírně rozehřátým medem a sypat strouhanými vlašskými ořechy.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině