Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut odstát. Potom přisypeme mouku s práškem, zamícháme vejce a přilijeme zbytek mléka. Pečeme na lívanečníku po obou stranách. Hotové lívance potřeme švestkovými povidly rozmíchanými s rumem a sypeme strouhaným tvarohem nebo dáme doprostřed kopeček zakysané smetany. Můžeme též potřít mírně rozehřátým medem a sypat strouhanými vlašskými ořechy.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem