První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte hladké těsto. Nechte ho dvacet minut odpočívat.
Rozehřejte sendvičovač a pláty potřete tukem. Dolů nalijte těsto (zhruba k okraji spodního dílu), uzavřete a pečte dozlatova. Podávejte s domácí marmeládou a kopečkem šlehačky.
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa