Rozmícháme žloutky s cukrem a mlékem, přidáme mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme do hmoty. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Vše důkladně promícháme a smažíme. Kvůli jablkům v těstě je nutné smažit na pánvi či lívanečníku s kvalitním teflonovým povrchem. Tvaroh osladíme cukrem, případně zředíme mlékem. Po usmažení mažeme tvarohem a sypeme skořicovým cukrem.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku