
2.75
Brambory propíchneme skrz, dáme péct do trouby na 200 stupňů, asi tak na hodinu. Pozor musí byt omyté a ve slupce.… více o Pečené brambory se špenatovými listy a volským okem
Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem.… více o Losos na bílém víně
Lososa očistíme, osolíme, opepříme, posypeme koprem a zakápneme citronem. Necháme půl hodiny v chladu odležet. Na pánvi… více o Losos s koprovým dipem
Někdy to nejlepší prostě potřebuje svůj čas. A u karamelizované cibule to platí dvojnásob. Je… Celý článek
Každé znamení zvěrokruhu je něčím specifické, a to i pokud jde o chuťové preference. Dokonce i… Celý článek
Nudle jsou oblíbeným pokrmem po celém světě, ale tolik druhů, kolik mají v Asii, nikde jinde… Celý článek
Jedno italské přísloví říká, že do ženy a do melounu nevidíš. Jenže kdo by se chtěl z obchodu… Celý článek
Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za… více o Srbský guláš
Rozdrobíme droždí, posypeme krupicovým cukrem a zalijeme mlékem, necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s… více o Jablečné rohlíčky
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní… více o Jablkový koláč od babičky
Kuřecí prsa nařízneme podélně v půlce tak, že po rozevření dostaneme "knihu" - hlavně nerozříznout celé!!! Prsa osolíme… více o Kuřecí balíčky se zlatými dukátky
Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, vložíme na máslo a… více o Selská polévka
Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce. V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství… více o Tajemství mlékaře Jakuba
Všechnu zeleninu pomeleme na masovém mlýnku, dáme do hrnce vařit, asi po 10 minutách přidáme olej a deko. Buďto vaříme,… více o Zeleninová směs
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky… více o Andělská očka
Omytý a oloupaný celer nakrájíme na plátky silné asi 4 mm, které povaříme ve 2 litrech osolené vody zhruba 5 minut.… více o Smažený celer se sýrem
Oloupané cukety nastrouháme na pekáč. Přidáme nové koření, majoránku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme smetanou… více o Cuketová omáčka s kuřetem
Čokoládu vsypeme do oslazené smetany, za stálého míchání přivedeme k varu a pak necháme vychladnout. Čokoládovou… více o Pařížský krém
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2… více o Roštěnky na kmínu