Vykuchaného lososa zbavíme ploutví, hlavy, rozkrojíme podél na 2 půlky a poté na jednotlivé porce. Můžeme ho také rozkrájet na podkovy nebo koupit rovnou hotové filety.
Než začneme rybí maso smažit, připravíme si základ na bylinkovou omáčku. Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno. V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky, promícháme se zbytkem mléka a se smetanou.
Kousky lososa pokapeme šťávou z citronu, jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve.
Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou. Ochutíme solí, můžeme i pepřem.
Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem