Lososa očistíme, osolíme, opepříme, posypeme koprem a zakápneme citronem. Necháme půl hodiny v chladu odležet. Na pánvi zpěníme máslo a vložíme lososa kůží dolů. Po chvilce otočíme sloupneme kůži a obrátíme. Do výpeku nalijeme smetanu a hrst kopru. Opepříme a vaříme, než nám omáčka zhoustne. Přelijeme lososa a podáme s opečenou bagetou nebo gratinovaným bramborem.
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem