Lososa očistíme, osolíme, opepříme, posypeme koprem a zakápneme citronem. Necháme půl hodiny v chladu odležet. Na pánvi zpěníme máslo a vložíme lososa kůží dolů. Po chvilce otočíme sloupneme kůži a obrátíme. Do výpeku nalijeme smetanu a hrst kopru. Opepříme a vaříme, než nám omáčka zhoustne. Přelijeme lososa a podáme s opečenou bagetou nebo gratinovaným bramborem.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč