Nejprve blanšírujte fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou ledových kostek. Fazolky si díky této úpravě zachovají nejen barvu, ale i chuť a křehkost.
Blanšírované fazolky, rajčátka a olivy vsypte do mísy, pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte.
Filety omyjte a osušte a vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu. Pak je po obou stranách pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete.
Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, a to i s vloženým pekáčem. Doprostřed pekáče pak dejte filety a ke stranám rajčatovou směs s fazolkami (jestli chcete, ozdobte ančovičkami).
Pečte zhruba 10 minut, maximálně však 15 minut. Před podáváním jednotlivé porce pokapejte citronovou šťávou nebo poklaďte kolečky citronu.
Servírovat můžete s bramborami nebo s rozpečenou bagetou.
V mléku uděláme kvásek ze lžičky cukru a lžičky hladké mouky. Smícháme obě mouky (hladkou bílou a hladkou kukuřičnou) s…
více o Párty motanice s olivami
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a…
více o Vepřové medailonky s olivami
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky