Nejprve blanšírujte fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou ledových kostek. Fazolky si díky této úpravě zachovají nejen barvu, ale i chuť a křehkost.
Blanšírované fazolky, rajčátka a olivy vsypte do mísy, pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte.
Filety omyjte a osušte a vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu. Pak je po obou stranách pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete.
Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, a to i s vloženým pekáčem. Doprostřed pekáče pak dejte filety a ke stranám rajčatovou směs s fazolkami (jestli chcete, ozdobte ančovičkami).
Pečte zhruba 10 minut, maximálně však 15 minut. Před podáváním jednotlivé porce pokapejte citronovou šťávou nebo poklaďte kolečky citronu.
Servírovat můžete s bramborami nebo s rozpečenou bagetou.
V mléku uděláme kvásek ze lžičky cukru a lžičky hladké mouky. Smícháme obě mouky (hladkou bílou a hladkou kukuřičnou) s…
více o Párty motanice s olivami
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a…
více o Vepřové medailonky s olivami
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou